Heeft mijn bedrijf een website nodig?

Datum

Heb jij je ooit al afgevraagd of jouw bedrijf een website nodig heeft? Het antwoord daarop is eenvoudig: ja, het hebben van een website voor jouw bedrijf heeft tal van voordelen.

Veel bedrijven benutten het potentieel van het internet niet volledig. Hoewel het duidelijk is dat bedrijven steeds digitaler worden, zijn eigenaars van kleine bedrijven er vaak niet van overtuigd dat ze een website voor hun bedrijf nodig hebben. Als u een lokaal bedrijf bent die slechts in een klein gebied diensten levert lijkt het misschien tijd- en geldverspilling om een website te laten maken. Mond-tot-mondreclame is toch voldoende?

Hieronder vindt u 7 redenen waarom een website voor uw bedrijf een goed idee is.

1. Klanten verwachten dat u een website heeft

Steeds meer mensen zoeken online naar producten die ze willen kopen, naar oplossingen voor hun problemen, om prijzen te vergelijken, of gewoon om wat meer informatie over een bedrijf op te zoeken voordat ze bij hen een aankoop doen. Als u geen website heeft, gaan potentiële klanten naar uw concurrenten die wel een website hebben.

Het hebben van een website biedt niet alleen de informatie waarnaar mensen op zoek zijn, maar het geeft uw bedrijf ook geloofwaardigheid. Met een zorgvuldige planning, responsief design en rekening houdend met de behoeften van uw klanten, zal uw website een professionele uitstraling hebben en potentiële klanten een geweldige ervaring bieden wanneer ze uw website bezoeken, of het nu op hun computer, hun tablet of hun mobiele telefoon is.

2. Het bespaart geld op lange termijn

Als eigenaar van een klein bedrijf, vooral als u net begint, denk u misschien dat u zich geen professionele website kunt veroorloven. Maar je kunt het je eigenlijk echt niet veroorloven om GEEN website te hebben. Hoewel de kosten voor het ontwerpen van een website variëren afhankelijk van uw behoeften, is een professionele website de investering zeker waard. Vooral als deze website gebouwd is met WordPress. Dankzij WordPress kan u uw eigen inhoud regelmatig toevoegen en wijzigen en dit bespaart geld aangezien u uw website zelf kunt onderhouden.

In vergelijking met de kosten van traditionele advertentiemiddelen zoals online advertenties, krantenadvertenties, radiocommercials, enzovoort is een website een zeer kosteneffectieve manier om uw bedrijf op lange termijn te promoten als u kijkt naar de potentiële markt die u met een website kunt bereiken.

Zelfs als u uw website-ontwerper/ontwikkelaar voortdurend moet betalen om uw website voor u te onderhouden en bij te werken, zijn de onderhoudskosten nog steeds lager dan de traditionele marketing, en de investering is zeker het aantal potentiële klanten die u online kan aantrekken waard.

Als het gaat om het vergelijken van de kosten van een professionele website met een platform waar je zelf gratis een website kan maken, zal uw website u tijd en moeite kosten die beter ergens anders in uw bedrijf kunnen worden besteed. Niet alleen dat, maar als de website niet professioneel is of niet kan worden gevonden in een Google-zoekopdracht, verliest u klanten en dat kost u ook veel geld. Geld besparen is absoluut een goede reden waarom uw bedrijf een professionele website nodig heeft, maar er zijn nog verschillende andere redenen.

3. U kan uw klanten op de hoogte houden

Beschouw een website als een online brochure die op elk moment kan worden bijgewerkt. Het is veel gemakkelijker, sneller en goedkoper om informatie over uw producten en diensten op uw website bij te werken dan in een gedrukte brochure. Een website is een efficiënte manier om uw klanten op de hoogte te houden over nieuwe diensten, nieuwe producten, aankomende evenementen en speciale promoties.

U kunt ook voor een meerwaarde zorgen voor uw klanten door tips, handleidingen en andere informatie via een blog op uw website te plaatsen. In tegenstelling tot gedrukte advertenties, krantenartikelen en flyers, die snel verouderd raken, kan u uw website eenvoudig bijwerken zodat deze altijd de correcte informatie bevat. En als u een fout ontdekt nadat u een pagina of bericht heeft gepubliceerd, is dit eenvoudig en snel op te lossen.

4. Een website is altijd beschikbaar

In tegenstelling tot uw fysieke locatie, die maar een paar uur per dag open is, is een website 24 uur per dag, 365 dagen per jaar geopend. U kunt zowel vaste als potentiële klanten het gemak bieden om uw producten en diensten te bekijken en te beoordelen wanneer uw winkel of kantoor gesloten is.

Niet alleen dat, maar op uw website kunnen bezoekers meteen contact met u opnemen, afspraken plannen en zelfs rechtstreeks via uw website aankopen doen, ook als u niet beschikbaar bent.

5. Een website zorgt voor online zichtbaarheid

In 2020 maken in België ongeveer 10,41 miljoen mensen (90% van de bevolking) gebruik van internet en dit getal blijft jaar na jaar stijgen. Zonder website is uw bedrijf onzichtbaar voor deze mensen. Naarmate we verder het digitale tijdperk ingaan, wordt uw bedrijf voor meer en meer mensen onzichtbaar, maar niet als u investeert in een website. Deze cijfers tonen aan hoe belangrijk het is om in deze steeds digitaler wordende wereld online te gaan met uw bedrijf.

6. Een facebookpagina is niet voldoende

Veel bedrijven gaan ervan uit dat een pagina op Facebook voldoende is, maar dit is zeker niet het geval. Door enkel met een Facebook pagina te werken ben je altijd afhankelijk van Facebook. Algoritmen veranderen, regels veranderen en wat de ene dag goed werkt, heeft binnen een paar weken misschien geen effect meer.

Trends veranderen ook. Je klanten kunnen vandaag actief zijn op facebook, maar misschien zijn ze morgen wel actief op een ander platform. Terwijl mensen van de ene tool naar de andere overschakelen, doet uw website dienst als anker. Ongeacht van welke sociale media uw klanten gebruiken, ze kunnen uw website altijd op dezelfde plek vinden, en deze is voor iedereen beschikbaar.

7. Time is money

In puntje 2 heb ik het al gehad over geld. Tijd en geld zijn vaak met elkaar verbonden. Tijd besparen is een goede reden waarom uw bedrijf een professionele website nodig heeft. De meeste mensen hebben tegenwoordig niet genoeg tijd voor vrije tijd, plezier, familie of gezonde activiteiten. Het hebben van een professioneel ontworpen website bespaart u zowel tijd op korte als op lange termijn.

Door online informatie over uw producten of diensten te verstrekken, kunt u enorm veel kostbare tijd besparen die u anders zou besteden aan het communiceren met potentiële klanten. Met potentiële klanten communiceren via de telefoon, in Messenger of via e-mail, het kost allemaal tijd. Het maken van flyers, brochures en ander promotiemateriaal kost tijd – tijd om te plannen, te onderzoeken, te communiceren met uw ontwerper, drukker enzovoort. Om nog maar te zwijgen van de tijd die nodig is om uw marketingmateriaal te verspreiden.

Met een website kunt u tijd besparen door informatie over uw producten en diensten te verstrekken in verschillende online formaten (afbeeldingen, video, e-books, enzovoort) of als tekst direct op een pagina. Als uw website eenmaal actief is, is deze voor onbepaalde tijd beschikbaar voor iedereen, waardoor u tijd bespaart omdat u niet steeds dezelfde boodschap aan verschillende mensen moet overbrengen.

Meer
artikels